Scheepswrakken in de Noordzee

19 Juni, 2015 12:57

Het klinkt als een jongensboek. Een groot schip dat na jaren trouwe dienst vergaat. Bemanningsleden die daarbij al dan niet op tijd zijn gered en wrakstukken die jaren later worden teruggevonden.

 Koraal klemt zich in de jaren erna aan de houten omlijsting van de boot en vissen vinden er huisvesting. Het is geen jongensboek. Er liggen alleen al in de Noordzee duizenden wrakken.

De aantrekkingskracht van een scheepswrak

Een (scheeps)wrak trekt vissen aan en is daardoor interessant voor duikers én sportvissers. Bij de wrakstukken valt niet alleen te denken aan vergane schepen maar ook aan oorlogsvliegtuigen en de resten van onderzeeërs. De meeste wrakken zijn half bedolven onder het zand. Het gedeelte dat boven de zandgrond uitsteekt, is de ideale plaats voor diersoorten en planten die niet op de zandbodem kunnen leven. Veel van deze wrakken liggen aan de Nederlandse kust.

Deze scheepswrakken liggen in de Noordzee

Dicht bij de Noordzee zijn een aantal bekende wrakstukken te vinden. Zo zijn er verhalen van schepen die papier of kolen vervoerden en na een enorme storm ten onder gingen. Soms werd een schip vermist. Er waren ook scheepswrakken waarbij de vracht meer kostbaar was. Neem het Duitse vrachtschip Renate Leonhardt dat dicht bij de Nederlandse kust ligt. Men vermoedde dat er 17.000 kilogram goud aan boord lag. Deze lading is tot op heden niet gevonden…

Het voordeel van de vele wrakken voor wrakvissen

Het voordeel voor de sportvisser van alle vergane schepen in de Noordzee is dat deze een goede basis bieden om te gaan wrakvissen. Rondom de wrakstukken is namelijk veel voedsel en beschutting te vinden voor vissen en andere onderwaterdieren.

De Sportfishing Company heeft veel ervaring met wrakvissen. Bij de tochten wordt gebruik gemaakt van de boot Wahoo. Deze is 5,5 meter lang en 4,04 meter breed. Tijdens een tocht heeft u dan ook genoeg ruimte om ontspannen te kunnen wrakvissen.  Meer weten? Neem contact met ons op via 0252-830399 of via contactformulier.

< Vangstberichten 23 juni 2015 Hoogste tijd: makreelvissen >