Hoogste tijd: makreelvissen

12 Juni, 2015 14:33

De zomer is begonnen en dat betekent dat het weer tijd is om te gaan makreelvissen. Maar waarom juist nu?

Seizoenen

Vanaf eind mei tot begin oktober zijn er veel makrelen langs de kust te vinden. De vis zwemt relatief dicht bij het oppervlaktewater. In de winter is de makreel te vinden in dieper water, waar ze aan het eind van de zomer naartoe trekken. Ze komen in de zomer dan ook dicht bij de kust en gaan daarna dus richting het Noorden. Daarom is van eind mei tot oktober het ideale tijdstip om te gaan makreelvissen!

Manier van vissen

De makreel is een vis die op relatief veel soorten aas reageert dus dat betekent dat je op het moment dat je gaat vissen bijna altijd beet hebt. Bij het vissen op makreel wordt gebruik gemaakt van een veren-paternoster.

Makreelinfo

Op het menu van de makreel staan met name plankton, haring en zandspiering. De vis komt voor in de Atlantisch Oceaan, de Noordzee, de Oostzee, de Middellandse zee en is ook te vinden in de Zwarte Zee. Het makreelvissen is een uitermate geschikt voor beginnende vissers of voor families met kinderen omdat hij in grote scholen te vinden is.

Altijd al op makreel willen vissen?

Heeft u altijd al op makreel willen vissen maar is het er nog nooit van gekomen? Van half mei tot oktober varen wij met onze eigen vissersboot Wahoo in onze kustwateren. De Sportfishing Company biedt zowel tochten voor een dagdeel als tochten voor een hele dag.

Kijk op onze pagina over makreelvissen om een makreelvistocht te reserveren.

< Scheepswrakken in de Noordzee Vangstberichten 7 juni 2015 >