Sportvissen met de Wahoo in Alesund

Beste Sportvissers,

Medio februari zal de Wahoo haar thuishaven IJmuiden voor 6 tot 8 weken verruilen voor Alesund, Noorwegen. Geïnspireerd door een artikel in de Zee Hengelsport zie de navolgende link: https://www.zeehengelsport.nl/2206/de-big-five-van-alesund/ en door enthousiaste verhalen van vele van onze klanten die jaarlijks naar Noorwegen gaan om te vissen, hebben wij ook de stap genomen om te gaan vissen in Alesund.

27 maart 2018

28 maart 2018

Waarom Alesund:

 • Dagelijks rechtstreekse vlucht met de KLM
 • Slechts twee uur vliegen
 • Perfecte visserij in Alesund, zeer gevarieerd, Alesund wordt ook wel de Noorse hoofdstad van de visserij genoemd
 • Alesund en de regio heeft veel meer te bieden dan alleen vissen, dus ook voor de niet vissers zijn er mogelijkheden genoeg voor een geslaagd verblijf
 • Alesund is een gezellig stadje met talloze mogelijkheden om lekker te eten en gezellig een borrel te drinken
 • Hotels met uitstekende faciliteiten en eetmogelijkheden, hoe leuk is het niet om uw eigen gevangen vis klaar te laten maken in uw hotel. Wij hebben een uitstekende ervaring met het Scandic Hotel, mede gezien de ligging en de kwaliteit/prijs verhouding

Waarom vissen op de Wahoo:

 • Wij bieden u veilige vis omstandigheden
 • Deskundige Nederlands sprekende schipper (Nick) en lokale gids (Klaus, een visserman met 40 jaar ervaring) aanwezig
 • Wij kunnen zowel binnen de fjorden als op de Oceaan vissen
 • Wij bieden u dag- en nachtvistochten en kunnen zelf de tijden bepalen
 • Wij bezoeken de beste stekken
 • Het enige dat u hoeft te doen is vissen

Ligplaats van de Wahoo in Noorwegen:

Wij zijn er in geslaagd een ligplaats te bemachtigen bij een professionele Noorse visser die ons ook met raad en daad bij staat voor wat betreft de lokale visgronden en vistechnieken.

Bij de ligplaats hebben we ook de mogelijkheid om de visspullen zoals pakken, laarzen etc. op te slaan zodat we deze niet mee hoeven te nemen naar het hotel. Verder kunnen we hier dagelijks onder het genot van een hapje en een drankje  de vis schoonmaken en invriezen zodat een ieder de maximale hoeveelheid van 10 kilo filet mee naar huis kan nemen.

Wat kunnen we u nog extra bieden:

Wat dacht u hiervan:

 • Een Noorse visschotel van zelf gevangen vis voor € 10,-- per persoon (in het hotel bereid)
 • Een Noorse avond met ”Fish and Chips” op lokale wijze bereid met live muziek tezamen met lokale vissers uit Alesund). Een avond die u niet snel zult vergeten!
 • Ons streven is om binnen een aantal dagen een grote diversiteit aan vis te vangen en natuurlijk gaan we ervoor om de grote en zware vissen aan de haak te slaan.

Vis reis paketten:

Wij bieden onder andere een 5 daagse trip met 3 visdagen aan waarbij de Sport Fishing Company verantwoordelijk is voor het maritieme deel van reis.

Accommodatie en vluchten

Informatie over de reis mogelijkheden en accommodatie kunt u verkrijgen bij het bureau Norsk  Noorwegen Reizen (https://www.norske.nl/). Samen met het reisbureau hebben we meerdere pakketten van 3, 5 en 7 dagen samengesteld.

Kosten voor onze trips starten vanaf € 750 per persoon inclusief lunch en versnaperingen aan boord alsmede 10 kilo visfilets welke  u mee naar huis mag nemen. De vlucht en accommodatie zijn bij de prijs inbegrepen. Wij verzoeken u zich aan te melden bij ons zodat wij voor u de reis op maat  kunnen samenstellen en u kunnen doorverwijzen naar het reisbureau voor het  boeken van het ticket en het hotel.

Extra wensen zijn natuurlijk altijd mogelijk, u kunt dit bespreken met het reisbureau Norsk.

Wij nodigen al onze klanten en vissers uit om deze uitdaging aan te gaan. De Wahoo zal een kleine twee maanden in Alesund zijn, dus wees er snel bij. Vol is vol!! Inschrijven kan vanaf heden tot kort voor het moment dat de Wahoo weer vertrekt naar Nederland. We hopen u te mogen begroeten in het mooie Noorwegen.

Heeft u interesse? Neem dan graag contact met ons op voor meer informatie en de tarieven.

Met vriendelijke groeten,

Sport Fishing Company

www.sportfishingcompany.nl

Telefoon: 0252-830399 (bellen tussen 10.00 - 22.00 uur)
Email: Reserveringen@sportfishingcompany.nl