• DAAROM THE SPORT FISHING COMPANY
  • Snelste charter boot
  • Veel effectieve vistijd
  • Uitstekende service
  • Geen wrak is te ver
  • Boot met moderne apparatuur
  • Vis garantie

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Onbekend [8192]: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead.
Error in bestand /home/sportfishi/domains/sportfishingcompany.nl/public_html/includes/template_functions.php op regel 698

Technische Specificaties

Het schip voldoet aan de eisen welke aan een schip als de Wahoo worden gesteld. Zo zijn er voldoende reddingsmiddelen aanwezig. Verder is er de meest moderne elektronica aan boord zoals Garmin Plotters en een openscan radar.

Naast de technische voorzieningen is er ook gedacht aan het comfort van de passagiers en bezit het schip over 10 verwarmde zitplaatsen en een ruim elektronisch toilet. Vanuit het vooronder kunnen beperkte maaltijden / snacks verstrekt worden.

Technische specificaties van de Wahoo

Lengte: 11,63 meter
Lengte werkdek: 7 -7,5 meter
Breedte: 4,04 meter
Diepgang: 1,18 meter
Laadvermogen: tot 4 ton
Motor: Volvo Penta D13  800  pk
Snelheid: 30+ knopen
CE klasse: B
Slaapplaatsen: 2

De Wahoo is een type Lobsterboat

De Lobsterboat is een van oorsprong Amerikaanse vissersboot voor het vangen van kreeften middels het uitzetten van kooien. Dit vindt plaats in de Noord Atlantische wateren en hierbij worden aanzienlijke afstanden afgelegd aangezien de kooien geregeld geleegd moeten worden. Het aantal kooien kan oplopen van 200 tot wel 2000, afhankelijk van waar er gevist wordt. Het is voor deze vissers dan ook van het grootste belang dat hun boot zeewaardig, snel en economisch is en tevens een stabiel werkplatform vormt.

De basis voor dit type boot is bijna altijd een rondspant half glijder met diepe kiel, scherpe boeg en één (zware) dieselmotor. Dus geen V bodem met twee schroeven of waterjets. Door de kiel en het beschermde roer/schroef is het voor de vissers makkelijk om de boot droog te laten vallen voor onderhoud en is de schade bij het aan de grond raken tijdens de vaart nihil. De boten zijn door de eilander vissersfamilies ook altijd veel gebruikt als verbinding tussen de vele eilanden en het vaste land. De lobster boten zijn het symbool van het Amerikaanse- en Canadese 'Coastal Life' in (vaak ruige) gebieden waar het leven nog bepaald wordt door de natuur. Mede hierdoor zijn deze boten al vele tientallen jaren erg in trek als pleziervaartuig. Ons Lobsterboat ontwerp is door een jachtarchitect volgens de CE-richtlijnen speciaal voor de Europese markt aangepast.