Wintertijd / Snerttijd = Wrakvistijd!

2 November, 2015 10:26

Nu de winter voor de deur staat, verruilen veel vissers hun vaste stek aan de waterkant voor het ruime sop. De Wahoo gaat de gehele winterperioden dagelijks op zoek naar één van de duizenden visrijke scheepswrakken die in de Noordzee liggen.

De zeebodem langs de gehele Nederlandse kust tot aan de Engelse wateren is een heel visrijk gebied. Hierdoor is de kans groot dat u zelf u eigen kabeljauw kunt vangen tijdens een trip bij The Sport Fishing Company. De Wahoo heeft de modernste sonarapparatuur, waarmee we elke vis kunnen vinden die bij een wrak rondzwemt.

Wrakvissen is een populaire visserij en de diverse vissen kunnen deze winterperiode goed gevangen worden: kabeljauw, pollak, koolvis, steenbolk. Deze zeevissen zwemmen rondom een wrak, op zoek naar een schuilplek en voedsel. Zo staan de bij wrakken aanwezige kreeftjes, krabben, algen en kleine wijting op het menu bij de kabeljauw.

Gevangen kabeljauw

Wrakvissen kabeljauw

Jongen met kabeljauw

 

 

 

 

 

 

 

Deze wrakken bereikt u echter niet zomaar op eigen houtje. Ze liggen vaak ver uit de kust, dus heeft u een zeewaardige boot nodig om hier te komen. Onze geavanceerde vissersboot Wahoo is dankzij haar 800pk krachtige motor en modernste navigatieapparatuur perfect voorbereid op de tocht. Doordat wij ook WiFi aan boord hebben hoeft u zich tijdens de reis niet te vervelen.

Bang voor de kou tijdens het wrakvissen in de winter? Vrees niet: op de Wahoo hebben we uiteraard een verwarmde stuurhut, waar u kunt opwarmen voordat de hengels te water gaan. Het is in deze periode soms behoorlijk afzien op het open water, dat gaan we niet ontkennen. Daarom hebben we de gehele winterperiode zelfgemaakte warme erwtensoep aan boord van de Wahoo!

Bij Sport Fishing Company weten we de beste wrakken voor u te vinden; met een kruissnelheid van plusminus 23 knopen zitten we zo op de verste wrakken. Dit betekent dat je effectieve vistijd veel langer is. Wie stevig door vist krijgt daardoor tevens geen kans om af te koelen.

Namens de hele bemanning heten wij u van harte welkom aan boord van de Wahoo.

Kunt u niet wachten om het water op te gaan met de Wahoo en uw hengel uit te gooien? Plaats dan snel een reservering via dit formulier. Let op: in oktober zijn waren we bijna compleet volgeboekt en ook in november hebben we al veel reserveringen staan, dus wees er snel bij!

Groepsfoto wrakvissen

< Vangstberichten 2 november 2015 Vangstberichten 1 november 2015 >