NIEUW… bij The Sport Fishing Company: scholvissen vanuit IJmuiden

28 Februari, 2017 14:15

Tot voor kort moest je nog naar Frankrijk of België om gericht op schol te vissen, maar nu kan het gewoon vanuit IJmuiden! Wij weten deze geliefde platvis uitstekend te vinden. Kom dus een keer mee met de Wahoo en ontdek hoe leuk het is om op schol te vissen.

Over de scholvisserij

De schol is goed herkenbare platvis, die vooral opvalt door de oranje spatten op zijn lijf. Als hij de kans ertoe krijgt kan hij groeien tot 70 à 80 centimeter maar de meeste vissen die wij vangen zijn tussen de 20 tot ongeveer 50 centimeter.

Herstel van de populatie

Inmiddels gaat het weer veel beter met de scholpopulatie, waardoor we ook vanuit IJmuiden op schol kunnen vissen. Vooral naarmate het binnenkort weer warmer wordt, is het een heerlijke vis om te eten. In de lente en zomer wordt schol dikker en voller van smaak.

Naar schol driftend vissen op de Noordzee

Hoewel schol door de beroepsvisserij intensief bevist wordt, is dat in de sportvisserij minder het geval. Dit komt voornamelijk doordat schol niet op veel plekken aan de Nederlandse kust gevangen kan worden. Vorig jaar hebben wij getest of gericht vissen op schol mogelijk is, en de resultaten waren zeer positief! Op zandbanken en rondom wrakken verzamelt schol zich graag, en wij weten die plekken goed te vinden. Zo heb jij de grootste kans om deze lekkere vis te vangen.

Tijdens het vissen op schol vang je ook vaak andere vissoorten, zoals rode poon, grauwe poon, schar, bot en wijting.

De visserij op schol is compleet nieuw en wij hebben vorig jaar heel wat uren en dagen erin gestoken om vriend schol te kunnen vinden en vangen, met mooie grove resultaten (zie foto).

Kom scholvissen op de Wahoo

Heb jij zin gekregen om te gaan schol vissen? Onze boot de Wahoo vertrekt dagelijks vanuit IJmuiden. Om mee te gaan plaats je je reservering via dit formulier, of neem contact op via 0252-830399.

 

< vangstbericht 7 maart 2017 vangstbericht 5 februari >