In the spotlight: De kabeljauw

27 Maart, 2015 14:23

Even voorstellen:

  • Wetenschappelijke naam: Gadus morhua
  • Beter bekend als: “Kabeljauw”
  • Lengte: tot 180 centimeter
  • Gewicht: tot 95 kilogram

Kenmerken

De kabeljauw kenmerkt zich door een bruine, gevlekte rug, een duidelijk lijn aan de zijkant en een lange draad aan de kin. De volwassen kabeljauw is een toproofdier, oftewel een dier dat bovenaan de voedselketen staat. Totdat volwassenheid is bereikt, valt een jonge kabeljauw (ook wel gul genoemd) soms ten prooi aan volwassen soortgenoten.

Voeding

Het voedingspatroon van een kabeljauw is afhankelijk van het eigen formaat, waardoor deze sterk varieert. Jonge, kleinere exemplaren voeden zich bijvoorbeeld op schaaldieren en kreeftachtige, terwijl volwassen exemplaren zich voornamelijk voeden door te jagen op andere vissen, zoals makreel, haring en schelvis.

Vissen op kabeljauw

Gedurende het gehele jaar kan er met een boot op de Noordzee gevist worden op de kabeljauw. Er kunnen diverse soorten aas worden gebruikt, waaronder kunstaas, zeepieren en zagers. Het gemiddelde formaat van een kabeljauw maakt deze vissoort een perfecte tegenstander om op te vissen. Een ideale spot om op kabeljauw te vissen is boven wrakken. Deze wrakken bieden beschutting voor veel prooien waar de kabeljauw zich mee voedt. Uw (kunst)aas zal dan ook een prima maaltje lijken voor de kabeljauw.

Bij The Sport Fishing Company bieden wij gedurende het hele jaar dagjes wrakwissen aan, waarbij kabeljauw zowel in de warme als koude maanden één van de voornaamste vangsten is. Dit maakt een dagje wrakvissen leuk voor zowel ervaren als beginnende vissers, zoals u ook op onderstaande foto's kunt zien:

De Wahoo is uitgerust om snel wrakken op te sporen en te bereiken. Hierdoor krijgt u veel effectieve vistijd om te vissen op onder andere de kabeljauw. Het team staat u tijdens de dag bij en voorziet u waar nodig van handige tips.

U kunt uw eigen materiaal en aas meenemen maar uiteraard is dit ook van tevoren bij ons te huren. Zeevissen op kabeljauw staat garant voor een uitdagende sportieve ervaring. Ervaar het zelf en reserveer uw plek op de Wahoo. Voor groepen is de boot ook volledig af te huren. Maak voor één van deze opties gebruik van onderstaande knoppen en plaats direct een reservering.

Reserveer direct uw plekNeem contact op

< Vangstberichten 9 april 2015 Vangstberichten 23 maart 2015 >